cara up-kan traffic
Posted 12/29/10 // 8:01 PM


ASSALAMUALAIKUM !!! hoho .. x perkan sekali sekala beri salam ? hehe. Hari nie nak buat satu perubahan sikit , aku tak nak guna dah nickname "beela". hehe.. nak beralih ke "bunnypinky" . H A H A . orait? paham ? dop paham sudoh.. malas nak turn . :P . Dah ! dah ! aku tak mau tersasul .

Sebelum tu ! sekarang nie aku lebih gemar , suka , seronok , happy , girang memberi tips tips yang berguna . So hari nie aku nak beri tips " SEKALI JERIT 100 YANG DATANG.. MEMANG MELAMPAU !" tak paham ? "CARA TINGKATKAN TRAFFIK BLOG KITA MELALUI SHOUTMIX " paham tak lagi ? hehe. harap tips ini berguna untuk blog mung dan mung sekali gus gus dan tak lupa juga like and comment entry nie. AMIN ~



1. Pilih nama/nickname yang menarik.

Bukan aku nak cakap nickname aku menarik dan nickname korang tak menarik, tapi maksud aku cuba "menarikkan" lagi nickname korang. Contoh macam aku, dulu aku guna nickname "beela" je tapi aku akan buat anjakan paradigma dengan menukar "bunnypinky" . Tampak revolusi di situ.Hehe. Kalau sebelum ni korang guna nickname "Kotak rokok", apakata buat ia lebih menarik, contohnya "kotak rokok yang kosong".

2. Statuskan diri korang melalui nickname

Ni lebih kurang macam point #1 jugak cuma yang ni lebih kepada status korang. Contoh, hari tu aku sakit, so masa ber'blogwalking aku guna nickname "bunny pinky yang sakit". Orang tengok pun macam lain dari yang lain je kan? So, peluang untuk bloggers lain untuk buka link ada tinggi. Maybe dorang nak tau awek mana la yang tak pasal-pasal demam neh. Contoh status lain, "Miss playgirl baru sahaja mengurat pakwe bunnypinky". Macam tu la lebih kurang maksud statuskan diri korang through nickname tuh.

3. Guna nickname yang berbeza

Nickname lagi. Kalau korang biasa guna nickname yg sama, pekata korang tukar-tukar setiap kali ber'blogwlking. Yup, point ni sedikit tidak dipersetujui, aku tau tu. Mesti korang nak mengekalkan identiti korang kan? Ok, ni boleh cuba la jarang-jarang sekali. Korang jugak boleh psiko orang lain. Maksudnya? Kalau korang pegi blog para jejaka, korang guna nickname "gadis mantap yang seksi" ke, "gadis berbaju pink" ke, "awek cun bibir pink" ke.. Konpem cepat je orang bukak nak-nak para jejaka.Hehe. Kalau pegi blog para gadis, guna je nama artis-artis/selebriti/bintang lelaki yang hensem-hensem. Contoh, "Fernado Torres datang nak ngorat". Nama pun dah pelik. Mesti orang tergatal nak buka. Try la kalau berani. HAHAHAHAHHAHA ! mencari publisiti murahan .

4. Gunakan kata-kata yang mesra & friendly

Ya aku tau korang ber'blogwalking tanpa mengenal erti jemu tapi at least cuba jadi seorang blogger yang mesra even korang tu konon-konon nya dah glamour. Kalau malas nak taip panjang-panjang pun cukup sekadar "singgah =)". Letak smiley hujung tuh. Nampak sikit kita ni mesra. Kalau "singgah" je, nampak sedikit dingin. Bagi aku la tu, memang aku rasa macam dingin. Setakat ni aku memang tak lupa letak smiley tu, even aku takde la friendly sangat realitinya. Tapi kadang-kadang aku guna "singgah" jugak. Tak tahan dengan nengok kt shoutmix aku tuh asyik "singgah", "singgah", "jejalan". Tapi 1 dalam 100 la kalau aku nak balas guna ayat dingin gitu jugak.

5. Pelawa singgah ke blog

Point yang ni seolah-olah sedikit memaksa untuk singgah ke blog, terpulang samada untuk baca atau komen entri korang. Nampak macam terdesak & aku memang teramat jarang praktis kan point ni. Tapi kalau nak guna jugak boleh je. Ungkapkan kata-kata pelawaan yang manis, manja & mesra. Hehe. Contoh, "Jemput singgah ke blog bunnypinky...ada entri baru..jangan lupa bagi komen tauuu! salam sayang, bunny. *wink" Err, aku baca pun nak termuntah darah.Haha. Tapi itu boleh psiko minda & hati orang. Buat hati orang serba salah tapi itu bagus jugak. Bukannya benda tak elok kalau baca & komen entri kan? Point yang ni sesuai untuk bloggers baru & bloggers yang tidak a famosa macam aku neh.Hehe

6. Berchatting

Maksudnya berbual-bual la. Jangan lepas singgah je terus tekan pangkah. Korang cuba berbual-bual dengan bloggers lain melalui shoutmix. Biar penuh dengan mesej korang je. Contoh, korang chatting dengan aku kt shoutmix aku neh sampai shoutmix aku penuh dengan mesej korang je. So, bila bloggers lain singgah bunnypinky's, mesti dorang nak tau siapa la duk ber'chatting ngan si bunnypinky ni. Kan kan? Dalam masa yang sama korang boleh buat kawan baru, boleh kenal dengan lebih rapat. INSYALLAH~ =)

Kalau korang rasa tips aku ni boleh diterima akal, korang boleh cuba la. Sedikit sebanyak membantu la jugak kan? hahaha . ada sedikit tambahan ? komen lah dhee.. takkan lepas baca Bla camtu jer.. tak manis ! WAKAKAKA =p





1 Comments:
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

March 16, 2011 at 9:41 PM  


Post a Comment

... Back to the blog?

Since 2012