tutorial
Posted 1/23/10 // 2:28 AM

 Do not copy any code or open the source view pages in this blog 
 Do not take freebies or tutorials in this blog and make your property.
 Do not comment annoying things and fooling around in the blog.
 Mandatory credit and comment after you take freebies from this blog.



AGREE or DISAGREE 



cbox
letak icon comel di cbox
shoutmix / cbox ringkas 
-letak frame di cbox *new*

comment box
cantikkan comment box
cantikkan comment box 2#
emoticon di comment box
jumlah post dan komen

header
letak ribbon atas header
unclick/ unreload header
note atas header
hilangkan background belakang header
centerkan header 
rapatkan header di footer
rapatkan header di footer 2#
status bergerak di header

body
tukar blogspot ke (.tk )
welcome page enter (m)
welcome page (c)
ubah energy saving mode
letak background sendiri
letak user online
letak 'salam' di setiap post
search tab
back to top
alert box sebelum masuk blog
-ringankan blog dengan jquery..

floating
menu tab tepi blog
floating rules tepi blog
status floating
floating button
update box

sidebar
background belakang tittle
bentuk border tittle sidebar
tulisan hangul / korea di tittle
icon sebelah tajuk sidebar
letak icon sebelah tajuk entry
icon sebelah bloglist
blog archive versi calendar
background,border tittle post dan shadow
menu tab icon
font design (c)
status comel di sidebar 

- recent comment *new*
- butang follow insta *new*
freebies
cute background 2# ( vintage )
cute background 3# ( fun ) 
cute background 4# ( simple )

template  ( limited edition )


cursor
disable right click
cara pasang cursor
bubble affect
mini cursor
mustache cursor
cursor macam 'saya'
sparkling cursor
tukar cursor di link

music
music hypster dalam blog
link
link berpelangi
link hover cute
tukar warna highlight
link hover blink blink
link shadow
auto open link di new tab
linkwithin
fading tooltip
hover gambar sekali pesanan
alert last visit
fieldset
bubble sparkling

nuffnang/fb/twitter
cara letak nuffnang di blogskin
cara dapatkan buffered earning
button like & share fb di entry
letak button follow twitter
letak twitter gadget
icon burung terbang twitter di blog

follow
follower gadget (classic template)
button follow + dashboard
button follow + dashboard 2#
follow guna gambar / icon

beautiful
post footer
curved keliling blog
border keliling blog
post divider
tukar warna scroll bar
scroll box with background
text shadow
tukar home,older,new ke icon
tukar font blog
double underline
blog sedang dibaiki skin

newbie tutorial
susunan gadget dalam blog
ketahui berat blog
pilihan warna untuk header
cara printscreen page
cara ambil id blog / url image
kenali kata kunci
cara hilangkan navbar
encode kan code dalam entry

- remove ad from google chrome

54 Comments:
Blogger Akie Superb said...

Blh tanye, nak amek tulisan header yang cantik2 tu kat mane ea? pls, (;

January 24, 2011 at 1:20 AM  


Blogger beela said...

1) http://new.myfonts.com/search/tag:cute/fonts/

2) http://www.dolliecrave.com/fonts.shtml

January 25, 2011 at 12:31 AM  


Blogger lilo said...

This comment has been removed by the author.

January 25, 2011 at 4:43 AM  


Blogger lilo said...

assalamualaikum .. nak tanya ,kat mana nak dapat cute cartoon mcm kat header atas tu yea? apa nama cartoon tu ?

January 25, 2011 at 4:46 AM  


Blogger beela said...

kat cni http://ribbonheart.deviantart.com/

January 26, 2011 at 11:35 PM  


Blogger Iena said...

Mcm mane nak buat border keliling blog yg ada curve?

January 28, 2011 at 6:31 AM  


Blogger Batrisyia Hudgens said...

Eh,kenapa tak boleh ye?

January 30, 2011 at 5:59 PM  


Blogger little iqqa (: said...

mcm mna nak carik code FOLLOW my dear ? (:

February 2, 2011 at 11:01 PM  


Blogger beela said...

apa yang takleh ??

February 2, 2011 at 11:02 PM  


Blogger beela said...

take me breath.. nanti bile sya x sebuk sya akn buat tutorial tu.. :)

February 3, 2011 at 3:08 AM  


Blogger Insyirah said...

Hai cik beela kat mana nak cri gambar and icons comel2 mcm cik beela punya

February 3, 2011 at 5:55 PM  


Blogger beela said...

http://ribbonheart.deviantart.com/ , kalau nak bnyk lagi pergi kat gallery dya :)

February 3, 2011 at 7:03 PM  


Blogger lilo lollipop said...

assalamualaikum beela , lilo nak request tuto ni ..
(tuto curve border keliling blog) help me please ..

February 6, 2011 at 10:18 AM  


Blogger beela said...

okeyh..:)

February 9, 2011 at 10:51 PM  


Blogger lilo lollipop said...

beela .. can i request one more tuto ..?
tuto curve corder kat sidebar .. mcm beela punya tu .. nak buat bucu mcm tu ..
bole TUNJUK AJAR TAK ..?

February 10, 2011 at 7:26 PM  


Blogger beela said...

bucu mcm mna tu ?? hehe

February 11, 2011 at 9:39 PM  


Anonymous hanani said...

HAI,NAK TANYA LA..MACAMANA NAK BUAT KAT BAWAH SETIAP POST, ADA TULISAN "ANDA JUGA MEMINATI: PAS TU ADA THUMBNAIL GAMBAR" BERSAMA-SAMA DENGAN POST LAMA YANG BERKAITAN DENGAN ENTRI POST YANG DIBUAT. MACAM AWK PUNYA BLOG NI??? YANG AWAK PUNYA ADA 3 POST ENTRI YANG SAMA DENGAN TAJUK KAT BAWAH SEKALI SETIAP ENTRI POST?? (Hmm paham ke apa saya request ni ek???)

February 15, 2011 at 4:14 AM  


Blogger beela said...

paham3.. =)..

February 16, 2011 at 11:17 PM  


Blogger arequeWANY said...

hi nak tye leh ... cmne nak tukar yg ' home ' older post' 'newestpost' tuuu kpd icon yg cntek ?

February 23, 2011 at 6:59 AM  


Blogger lilo lollipop said...

hye beela .. lilo nak tanya .. kenapa bila lilo tukar gadget followers tu kepada icon follow yg cute tu .. then , bila org follow , jumlah bilangnb followers tak bertambah ? apa sebabnya yea ?
bila nak add gadget tu balik tak boleh pulak . hurm ..

February 24, 2011 at 3:38 AM  


Blogger beela said...

lilo : yang tu beela x tau r... soery

February 25, 2011 at 7:54 PM  


Blogger Nurul Fatihah said...

This comment has been removed by the author.

March 15, 2011 at 5:04 AM  


Blogger beela said...

tak pham ? hehe.. cuba print page nie and crop per yg fatihah mksudkan tu.. pastu bagi kat message fb . :)

March 15, 2011 at 6:47 AM  


Blogger Nurul Fatihah said...

mcm mn nk bg .
kan dkt blog kite tu ade yg tengah2 tu kan .
bile kita tuka background, nnt dia x ada yg wrn putih 2?
yg dkt tengah2 tu

March 15, 2011 at 9:16 PM  


Blogger ✿ eiQah d0llyd0lly ✿ said...

mcm mna beela ltak background ni ade titik2..??

March 16, 2011 at 7:51 PM  


Blogger beela said...

just tmbh jer kat code2 .

March 18, 2011 at 1:31 AM  


Blogger Zaza said...

tq 4 this tuto

March 19, 2011 at 1:54 AM  


Blogger beela said...

welcome :)

March 19, 2011 at 2:15 AM  


Blogger 'Atiqah Hanis said...

macam mana nak buat tulisan hangul kat sidebar tuh eh?? thanks :))

March 22, 2011 at 7:19 AM  


Blogger beela said...

ouh.. nanti buat tutorial tu. :)

March 22, 2011 at 8:49 PM  


Blogger ahmooy fyqa said...

Hey beela , nak tanye macam mane nak buad dekad date & day and sidebar ada corak ? Macam contoh dekad belog beela , ade background warna pink dekad title sidebar beela tuu , beela faham kan maksud fyqa ? Hope dapad tolongg ehh ? Dah lama sangad cari TUTO tu tapi tadee )';

March 23, 2011 at 4:31 AM  


Blogger beela said...

ouh.. okeyh . beela faham :)

March 24, 2011 at 1:03 AM  


Blogger Dee Dee Kidrauhl said...

beela, yg sidebar post wrne pink tu buat macam mane. Lawa laa. tolong buat tutorial boleh tak?

April 1, 2011 at 6:45 AM  


Blogger Dee Dee Kidrauhl said...

beela, Haha. nk tnye awk gune template ape? Picture Window ke Denim?

April 9, 2011 at 1:14 AM  


Blogger Tamaki Xanderian's said...

emm sye tngah mencari tutor membuat error bila bukak blog .. dye akn kuar error pstu contoh ad tulis assalammualaikum .. n stu lgi sye crik tutor nk hide right click .. buley anda selesaikn masalah sye ??

April 14, 2011 at 7:10 AM  


Blogger Blogger Girl said...

thank youuu

April 28, 2011 at 9:20 PM  


Blogger Curly said...

Please remove the art from your blog, they belong to Pusheen and Jeansbeans.
Failure to do so will result in your blog being reported.

May 1, 2011 at 1:33 PM  


Blogger wawa WOW @__@ said...

nk tanye...
tau tak cam mne nk de stu ikon kan, blie klik je tros scroll ke atas...
mcmblog awak,klikje gambar gikwang kat tepi nie, tros sxroll ke atas.. tlg eh..
assalamualaikum~

May 7, 2011 at 10:18 AM  


Blogger aireen abd rashid said...

eh..nk tnye...cmne nk wt yg kt ats uh??yg gmbr geng korean uh..tp nk gne pic sndri...cmne ye??>,<

May 14, 2011 at 7:48 AM  


Blogger :: Nuha :: said...

cik beela. mcm mna nak cantikkan navbar ?

July 5, 2011 at 6:38 PM  


Blogger Nurul Fatihah said...

hey , mcm mana nk buat yg shout mix tu jadi mcm yg kat atas tu ye ?

July 9, 2011 at 2:41 AM  


Blogger 小 俄塞特爾 said...

Im in love wiF ur blog :)

July 16, 2011 at 4:11 AM  


Blogger i ♥ you said...

macam mana nak buad blog yang bile kita tekan header dhea , baru keluar semua post mcm kaka nana punyer blog ni :http://nananitchiepie.blogspot.com

August 18, 2011 at 7:00 AM  


Blogger natashaborhan said...

This comment has been removed by the author.

August 21, 2011 at 10:41 PM  


Blogger natashaborhan said...

tuto awak sangat berguna :)
hopefully awak dapat meneruskan utk membuat tuto lagi :D

August 21, 2011 at 10:42 PM  


Anonymous Anonymous said...

Freebies awak pun comel. Apa nama fb awk? Nak add :DD

December 16, 2011 at 8:40 PM  


Blogger creamlovebunny said...

thanks, tak guna dah facebook . sorry :D

December 17, 2011 at 2:18 AM  


Blogger madyy said...

macam mana nak buat header eh ?

January 12, 2012 at 2:57 AM  


Anonymous sha said...

amik satu

January 14, 2012 at 8:12 AM  


Blogger (: gebangkembang :) said...

hey, i'm use one of your header ;D
http://gebangkembangwiflea.blogspot.com/

January 27, 2012 at 8:16 AM  


Blogger nur fadhilah said...

hyep, mintk izin bubuh url kamu di belog dila yee^^

March 22, 2012 at 12:29 AM  


Blogger creamlovebunny said...

oh yeah.. okey :)

June 1, 2012 at 10:29 PM  


Blogger Asyikin said...

Wow , tuto n prebes sangat berguna =D

December 13, 2012 at 9:11 PM  


Blogger creamlovebunny said...

hehe, :)

December 13, 2012 at 10:32 PM  


Post a Comment

... Back to the blog?

Since 2012