tuto : cara letak nuffnang ( classic/ blogskin )
Posted 12/9/12 // 9:44 PM


selamat petang , hari ni aku merajinkan diri untuk buat tutorial . jom ke motif post ini ? apa itu nuffnang ? nuffnang.. ramai dah yang pakai sekarang . simpanan duit blog peribadi korang.. its simple.. but bila pakai blogskin/ classic susah sebab semuanya guna code takde 'add gadget' bla bla . 

nuffnang atas header
1) pergi ke nuffnang
2) click my nuffnang > blog manager > manage my blog
3) click ' add ad unit ' bawah gambar bintang.


4 ) ada tiga pilihan kan ? pilih yang kotak pertama dulu ( click button tu )

5) copy code yang diberikan 
6) buka dashboard > template  dan paste code nuffnang tadi di atas sekali . 


----------------------------------------------
nuffnang antara entry

1) pilih kotak ketiga pula dan copy code nuffnang korang 
2) ctrl +f = search code ni 


</Blogger>

atau 


ctrl + f = taip older post atau newer post

3) kalau jumpa code yang merah , korang paste code nuffnang bawah dia
4) kalau jumpa code yang oren , korang paste code nuffnang atas dia 



----------------------------------------------
nuffnang di sidebar

Kalau nak letak kat sidebar,copy code kotak kedua dan letak kat mana-mana bahagian sidebar blogskin korang.

Preview dan Save.



Since 2012