tuto : unclick/unreload header
Posted 11/3/11 // 7:11 AM
بسم الله الرحمن الرحيم

Ini tutorial untuk Denim template baideweyy.
biasanya kalau klik kat header , dia reload balik blog kita kan ? korang taknak camtu ? ikut tutorial ni.

1) pergi Dashboard > Design > Click gadget header korang.
2) Upload header korang and tick pada Behind title and description dibawah Placement tu.


3) tick yang dalam kotak merah itu. Selepas itu, nanti korang nampak nama blog korang kat atas header korang, aite? Kalau nak bagi tak nampak, ikut cara ini ~

Dashboard > Design > Edit HTML.
Ctrl+F , cari code ne.
<Variable name="headerTextColor"
Bila dah jumpa, tengok code full dia. Code full dia cenggini kan?

<Variable name="headerTextColor" description="Page Header Text Color"
type="color" default="#ffffff" value="#ffffff">

Yang saya warnakan merah tu, delete and gantikan dengan ayat ne :
TRANSPARENT
Takyah tinggalkan tanda # tu. Then korang preview. Kalau dah takde nama korang, save. Kan dah siap. Hoho. Tapi kalau korang highlight, nanti nampak nama blog korang tuuuu hihihi. Sebab dia transparent je.






credit and thanks : mcJ
Since 2012