tuto : tulisan hangul/korea di tittle sidebar
Posted 3/22/11 // 8:49 PM

aku tak pergi sekolah . huhu. jangan tanya nape? . okey2 , hari nie aku nak buat tutorial "tulisan hangul/korea di sidebar" macam blog aku nie. tuto nie direquestkan oleh atiqah hanis . senang jer , hehe. bagi penggila penggila korea macam aku boleh lah buat , :)

---------------------------


2) yang from tu korang tukar "malay" to "korean" . dah ?

3) tulis lah per korang nak tulis , and automatic bahasa "korea" akan muncul di sebelah kanan. and copy jer. :)

4) design>page elements>add a gadget>html javascript ( kalau yang tak ada lagi)


4) bukak GADGET mana yang korang nak letak ( kalau dah ada )


kata senang : *letak jer tulisan hangul tu tempat yang korang nak letak* :)

5) paste kan di tittle yer.. and save ! senang kan?? hehe . kalau nak buat "jepun"ke "perancis" ke, boleh jer . :)



Photobucket
4 Comments:
Blogger 'Atiqah Hanis said...

oow,,sng jer..thanks =.=

March 23, 2011 at 5:52 AM  


Blogger beela said...

haha, :)

March 23, 2011 at 7:28 AM  


Blogger wawa WOW @__@ said...

tak kluar pon bentuk tulisan???

March 28, 2011 at 12:12 PM  


Blogger ♥NiniHartini♥ said...

@wawa WOW @__@

kalau x keluar, rasanya mungkin sbb pc u belum add korean language.

btul x bella? eh salah sorry eh..hihi

March 30, 2011 at 2:38 AM  


Post a Comment

... Back to the blog?

Since 2012