tuto : letak ribbon atas header
Posted 12/12/12 // 3:04 AM
hye dan selamat petang , hari ni tutorial letak ribbon atas header.. sebab aku tengok ramai yang dah pakai benda ni sekarang . sangat comel~ nak tak nak tak ? huhu . ni tutorial nya

1) buka template korang dan ctrl+f= </head>
2) paste code ni dibawahnya

<div style=' background-image: url(&#39;image url korang&#39;); top: -10px; width: 100%; left:0px; height:50px; z-index: 100; position: fixed; background-hover:filter:alpha(opacity=100);'></div>
3) tukar 'image url korang'

4) preview dulu , kalau jadi baru save err..
5) dan terhasillah blog yang comel~

----------------------

ini beberapa ribbon yang saya buat, ambilllah kalau berminat

http://3.bp.blogspot.com/-m9pHX7q7Rmk/UMhi1qLvXII/AAAAAAAACiw/jaXgX1uXjyo/s1600/yellow.png

http://1.bp.blogspot.com/-TI0cFuZhKpw/UMhj4k4Q2NI/AAAAAAAACi4/nRsuXTdvGHg/s1600/blue.png

http://3.bp.blogspot.com/-6-TP1dxTNU4/UMhj5k6OPGI/AAAAAAAACi8/N39t-X5eAFc/s1600/green.png

http://3.bp.blogspot.com/-ceVIX9w1XUU/UMhj6STCiAI/AAAAAAAACjE/vFMlzd685Co/s1600/pink.png

http://3.bp.blogspot.com/-Ppmc4RDc-6w/UMhj7EJ8luI/AAAAAAAACjQ/wV7RePRtjGg/s1600/purple.png



8 Comments:
Blogger Alyn Hyunnie said...

nice !! suke suke..hee~~

December 12, 2012 at 3:45 AM  


Blogger creamlovebunny said...

haha, oh yeah . :D

December 12, 2012 at 3:53 AM  


Blogger Asyikin said...

Nak copy tuto n freebies nyer boleh ? Syikin akan credit =D

December 16, 2012 at 8:20 AM  


Blogger creamlovebunny said...

okey :D

December 16, 2012 at 9:43 AM  


Blogger A'are said...

tima kasih ntuk tuto ni..cantik :)

December 16, 2012 at 7:11 PM  


Blogger creamlovebunny said...

hehe, okey :)

December 16, 2012 at 9:49 PM  


Blogger wan namikaze said...

Yea!! Jumpa jugak tuto macam ni!! Terima kasih kak Nabilah!!

December 20, 2012 at 7:43 PM  


Blogger Nur Sabrina said...

saya nak tuto ni :)

February 1, 2013 at 9:05 PM  


Post a Comment

... Back to the blog?

Since 2012