tuto : fieldset
Posted 3/11/11 // 7:41 PM


JOMMari Merepek Disini !

hari nie aku nak buat tutorial yang BOLEH meng-kemaskan lagi blog korang yang berterabur tu . lihat kat sidebar aku , semua benda duduk dalam kotak tu kan ? yeahh.. itulah fieldset . senang jer cara nya.


ni code dia .

<fieldset><legend>JOM</legend>Mari Merepek Disini !</fieldset>


yang tulisan JOM tu macam tajuk boleh tukar ikut suka hati , nak letak gambar pon boleh . ( upload dulu kat photobucket ) yang Mari Merepek Disini ! tu isi-isi ayat
yang korang nak tulis .



keyh.. tu jer.. selamat mencuba



credit to: dian
7 Comments:
Blogger sui nawi said...

thx for sharing.cool!

March 11, 2011 at 7:53 PM  


Blogger beela said...

okeyh . :D

March 11, 2011 at 8:05 PM  


Blogger Jepon Here said...

nak letak katmane code tuhh ?

March 14, 2011 at 3:31 AM  


Blogger beela said...

letak kan html/javacript :)

March 15, 2011 at 7:11 AM  


Blogger Amie Amin said...

code tu pas copy nak letak at mne ? sy buad x jadik

March 18, 2011 at 11:36 AM  


Blogger Kim Hye Ri said...

add a gadget :)

June 2, 2011 at 1:49 AM  


Blogger Syarifah Dyana Balqis said...

emm, nk letak gambar tu mcm mne ? letak link gmbar ke ?

June 2, 2011 at 5:37 AM  


Post a Comment

... Back to the blog?

Since 2012