tuto : follower gadget ( classic template )
Posted 12/8/12 // 5:25 AM


hai dan selamat malam , tutorial ini sesuai digunakan bagi pengguna classic template  atau blogskin . jom try ikut~


1) dashboard > template > tekan save template dulu demi keselamatan > tukar ke template designer
*jangan risau, code blogskins korang tak akan hilang

2) dah revert ke template designer, korang pilih je template apa pun. contohnya korang pilih Simple Template. Pastu, Design > Add A Gadget > Pilih Gadget Followers ye.

3) Lepas tu, korang pergi blog korang. Tekan Right Click > pilih View Page Source ye. CTRL+F search 


"</div><div class='widget Followers' id='Followers1'>

 


4) Sekarang, korang nampak kan code  yang saya tunjukkan anak panah tu? Yang dalam copy kod start daripada kod ni

<script type="text/javascript">
 if (!window.google || !google.friendconnect) {

SEHINGGA KOD INI

site: "09845065656073829231",
locale: 'en' },
skin);
</script>

5) dah copy , korang korang save dalam notepad dulu. 
6) revert to classic template semula , dan paste code tu di tempat yang korang nak letak .

DONE~
4 Comments:
Anonymous EiffleLa said...

Balqish pinjam tuto nih!

December 9, 2012 at 8:45 PM  


Blogger creamlovebunny said...

okey, hehe

December 9, 2012 at 8:50 PM  


Blogger cik diba said...

tak jadi pon

December 13, 2012 at 12:06 AM  


Blogger Malihah Munirah said...

Saye punye blog ade masaalah larghh .Saye x dapat cari Gadget followers . Huhuhu T_T

May 25, 2013 at 1:43 AM  


Post a Comment

... Back to the blog?

Since 2012