tuto : music hypster dalam blog
Posted 5/21/11 // 1:08 AM



music player ni tak akan berhenti bekumandang walaupun anda menekan link sana sini . hoho. berminat ? jom ikut tutorial ni . :)

1) pergi laman web rasmi ni ( hypster.com )

2) lepas tu , pergi daftar dulu dan log in .

3) type lagu yang korang suka dekat ruangan yang diberikan

4) dah pilih, nanti dia keluar banyak macam ni



5) tekan nama lagu. yup.

6) pastu add to playlist, dan secara automatik dia pergi kat home semula

7) klik macam gambar kat bawah nie , ( ada disebelah kanan )


8) pilih Bar widget for Tumblr/Blogger/Wordpress/Websites.

9) pilih skin yang korang berkenan > klik butan configure setting

10) kalau korang nak autoplayer , pilih yes untuk autostart / kalau nak lagu tu ulang balik , pilih yes untuk shuffle playback

11) yang lain tu , ikut korang :)

12) tekan butan get code dan pastekan di ruangan 'add a gadget'



SIAP! HOORAY . kalau tak faham . hummm ,


credit : ida
5 Comments:
Blogger nadzirah said...

tengs .....

May 25, 2011 at 6:36 AM  


Blogger Kim Hye Ri said...

wellcome :)

May 27, 2011 at 8:25 PM  


Blogger Smashblast said...

thankyouuuu!!!!!:D

May 28, 2011 at 7:28 AM  


Blogger Nurul Dalilah said...

akak , lau xnk show name or lagu tu camne ,?

June 1, 2011 at 9:41 PM  


Blogger creamlovebunny said...

tu tak tahu :)

December 15, 2012 at 1:42 AM  


Post a Comment

... Back to the blog?

Since 2012