tuto : letak icon sebelah tajuk entry
Posted 2/2/11 // 11:12 PM

siapa yang taknak blog dia comel+kemas kan ? kan ? kan ? siapa yang tak nak tu , of course aku takleh nak cakap T__T . okey , hari nie aku nak ajar cara nak letak icon sebelah tajuk entry . mesti comel kan !!! :D . so kita start !

--------------------


1) dapatkan dulu URL GAMBAR apa yang korang nak letak , nak dapat icon comel . byasa ak ambil kat SINI

2) seterusnya , pergi kat dashboard > layout > edit html
.post h3 {
background: URL ( URL GAMBAR ) no-repeat;
margin:.25em 0 0;
padding:0 0 4px;
font-size:140%;
font-weight:normal;
line-height:1.4em;
color:$titlecolor;
3) kalau tak ada code kat atas nie , korang tambahlah code yang atas ni dibawah code nie .
.post {
margin:.5em 0 1.5em;
border-bottom:1px dotted $bordercolor;
padding-bottom:1.5em;
}
4) NO-REPEAT tu penting ! sebab kalau tak ade , nanti gambor pensil ke hapa yang korang nak masukkan tuh ,akan berderet deret banyak :)

5) lepas tu click PREVIEW , if tade ape salah . click la SAVE :)

3 Comments:
Blogger arequeWANY said...

hi beela , nape sis buad x menjadi ?
url gmba tu amek cmne?? hee ~ fenim betoll ~

February 23, 2011 at 7:11 AM  


Blogger beela said...

right click ntuk ambik url gmbr

March 11, 2011 at 11:10 PM  


Blogger Ayaa Lolaa Xoxo said...

layout tu kat mana ?
takde pun kat dashboard ?

August 12, 2011 at 10:33 PM  


Post a Comment

... Back to the blog?

Since 2012