tuto : cantikkan comment box 2#
Posted 6/2/11 // 1:01 AM


lama dah tak buat tutorial , hari nie aku nak buat tutorial jer berpanjangan ouke ? walaupun tutorialnya kebanyakannya dah bersepah di blog-blog . nak buat kotak komen macam kat ats uh ? jom ikut

--------------------

1 pergi dashboard > design > edit html

2 cari code kat bawah ni , lebih kurang pun tak apa
#comments h4 {
margin:1em 0;
font-weight: bold;
line-height: 1.4em;
text-transform:uppercase;
letter-spacing:.2em;
color: $sidebarcolor;
}

#comments-block {
margin:1em 0 1.5em;
line-height:1.6em;
}
#comments-block .comment-author {
margin:.5em 0;
}
#comments-block .comment-body {
margin:.25em 0 0;
}
#comments-block .comment-footer {
margin:-.25em 0 2em;
line-height: 1.4em;
text-transform:uppercase;
letter-spacing:.1em;
}
#comments-block .comment-body p {
margin:0 0 .75em;
}
.deleted-comment {
font-style:italic;
color:gray;
}
3 code ni mungkin ada kat bawah /* Comments , dah jumpa korang delete code tu dan gantikan dengan code kat bawah ni
#comments h4 {
margin: 1em 3em;
font-weight: bold;
line-height: 1.4em;
color: #ffffff;
}
#comments-block {
margin-left:1.5em;
line-height:1.6em;
background: #ffffff;
color: black;
padding: 1em;
border:0px solid #ffffff;
}
#comments-block .comment-author {margin:.5em 0;}
#comments-block .comment-body {margin:.25em 0 0; background:#ffffff;}
#comments-block .comment-footer {
margin:-.25em 0 2em;
line-height: 1.4em;
letter-spacing:.1em;
}
#comments-block .comment-body p {
margin:0 0 .75em;
padding: 20px 10px 10px 10px;
background: #f3a64c url(http://i38.tinypic.com/27yu1xl.jpg) no-repeat top left;
}
.deleted-comment {
font-style:italic;
color:gray;
}

4 Yang warna merah tuh pandai2 la korang buat sendiri pakai speech balloon kt photoscape tuh kalau ada . kalau tak tahu pakai je code yang tuh okay .


credit : apit


3 Comments:
Blogger tiRa ZacK said...

wahh! thanks sbb share.
bru nk tny wat caner :)

June 2, 2011 at 1:31 AM  


Blogger Kim Hye Ri said...

haha, oukey . welcome :)

June 2, 2011 at 1:36 AM  


Blogger diana said...

thanz ye akak utk tutorial tu..
sy hargai sgt..^_^

October 24, 2011 at 11:59 AM  


Post a Comment

... Back to the blog?

Since 2012