tuto : centerkan header + rapatkan header pada body blog
Posted 3/18/11 // 11:32 PM
tutorial yang kita akan belajar pada hari ini ialah , cewwaah . ehmm2 . centerkan header ngan rapatkan header dengan footer macam HEADER blog aku tu ??? . nak tak ?? kalau nak , ikut tutorial nie :)

----------------

1) design > template designer > advanced > scroll bawah sekali > add css

2) copy code dibawah dan paste didalam add css tu


#Header1_headerimg {margin:0 auto;}</script>

*yang guna modern template jer :)*

!! dah siap

yang kat bawah nie pulak tutorial rapatkan header:




korang pergi kat blog nie (BIYHARIF) . :)

Photobucket
5 Comments:
Blogger Iena said...

Tak jadiklah.. : ( Tak transparent.

March 19, 2011 at 3:21 AM  


Blogger beela said...

ouh.. masalah transparent ke??

March 19, 2011 at 6:45 AM  


Blogger DTT generation said...

cm na nk bg transparent header?

April 8, 2011 at 8:58 AM  


Blogger sweetlittlePUMPKIN said...

code content-wrapper tu tak de lah

April 14, 2011 at 3:29 AM  


Blogger azhaniidayu said...

tak center pun T__T

May 20, 2011 at 12:12 AM  


Post a Comment

... Back to the blog?

Since 2012