tuto : letak twitter gadget
Posted 12/5/12 // 1:21 AM


selamat petang , hari ni aku nak share kat korang yang berminat nak letak twitter gadget dalam blog korang . hehe, aku pun baru try hari ni . baca tutorial yang orang lain buat , nampak lain sebab mungkin gadget sekarang yang versi baru kot. sebab tu ada kelainan . tapi versi lama lebih lawa... ni contoh tutorial versi lama >atiqah< . 



1) pergi ke SINI

2) create new gadget

3) semua dah disediakan , korang just tukar sendiri height ( aku guna 350 ) , theme , link colour . 

4) click lah butang 'save changes' dan copy code

5) paste code korang di ruangan yang korang nak letak

6) dan terus tambah code ni  sebab nak ubah lebar . 


<a class="twitter-timeline" width="300" height="500" href="https://twitter.com/twitterapi" data-widget-id="YOUR-WIDGET-ID-HERE">Tweets by @twitterapi</a>


note : your widget id tu korang boleh ambil dalam code yang sebelum.
'https://twitter.com/twitterapi' korang ubah kepada link korang twitter korang.

p/s : design dia , aku belum cuba try lagi. -.-





Since 2012