newbie tuto : cara ambil url gambar/ id blog
Posted 12/9/12 // 9:17 PM


hai pendatang blog yang baru ? haha. mungkin ramai yang dah tahu , dan ada yang tak tahu~ just enjoy mu tutorial for newbie.


1) google image dan taip gambar yang korang suka
2) right click gambar 
3) tekan 'save image url ' atau ' copy link location ' 
4) paste lah code tu di tempat yang korang suka

tambahan  : code image url sangat berguna untuk letak icon sebelah tittle ( tutorial sini )

---------------------------------------------------------------------
seterusnya cara nak ambil id blog , apa benda orr ? 

1) dashboard > template
2) copy macam dalam gambar ni okey ? just copy no. nya aja~



tambahan : ID blog korang sangat berguna untuk letak butang follow ( tutorial sini


Since 2012