tuto : tukar font blog
Posted 1/25/11 // 1:11 AM
syoknya buat TUTORIAL . :P . hehe .. okey okey , tutorial nie direquestkan oleh cik iena kita . semoga benda benda yang aku ajar nie dapat membantu cik iena and korang semua.. cehhh . so kita start yer..

-----------------


1) dashboard > design > html code

2) tekan ctrl+f ( serentak yer ) , dan cari code nie :

post tittle : h3.post-title, .comments h4 { atau .post-title { atau .post h3 {
sidebar : h2 {
blockquote : .post blockquote {
post footer : .post-footer {
tulisan blog : .post-body {
date header : .date-header {

font-family: Font Korang;
letakkan nama font2 yang korang pilih , mari nak share font2 yang biasa orang guna :


ARIAL BLACK
Century gothic
Bradley Hand Itc
Rage Italic
Bauhaus 93
Berlin sans fb demi
Comic Sans MS
Jokerman
Chiller

cute font , korang cari sendiri . HAHA . kalau korang buat font nie . korang kena ada size jugak . copy code dibawah dan paste kan dibwah font-family: Font Korang;

font-size: Saiz font;
kalau nak lebih meriah , tambah code colour ( dibawah nie ) dan paste kan kat bawah font-size: Saiz font;

font-color: #C12283;
dahh , preview dulu .. kalau OKAY . tekan butan SAVE . =)
14 Comments:
Blogger Iena said...

Dah jadik : D Thanks Biela, appreciate gila sbb biela sudi buat tuto nih. Hehe

January 23, 2011 at 3:40 AM  


Blogger Nurma Lovely said...

x dapt buat la...

January 24, 2011 at 1:59 AM  


Blogger nuramalinaathman said...

tengs 4 da tutor

January 25, 2011 at 9:56 AM  


Blogger beela said...

hehe.. sama2 !

January 28, 2011 at 1:50 AM  


Blogger GeminiGurlz said...

tengs...=))

February 5, 2011 at 5:06 AM  


Blogger beela said...

ur welcome gemini =)

February 10, 2011 at 8:12 PM  


Anonymous SURAYAATHIRA said...

knp tak jadi ? :(

March 17, 2011 at 6:18 AM  


Blogger Shamien Alfiera said...

knp tak jadik ?

March 18, 2011 at 7:22 AM  


Blogger Mohamad Syafeq said...

nape x boley nie???
pening la nak cri code 2...

March 20, 2011 at 12:23 AM  


Blogger syafiqah @ syasya said...

saya pun tak dapat buat :(

March 21, 2011 at 11:50 PM  


Blogger asyikin_rahim said...

saya pom :(

April 1, 2011 at 8:39 AM  


Blogger ATHIRA HANIM said...

memeningkan kepale , hadoii .

April 22, 2011 at 1:06 AM  


Blogger ♥ Lia Abdillah ♥ said...

Dah jadi. tengs ;)

October 12, 2012 at 7:30 AM  


Blogger creamlovebunny said...

ada yang tak jadi, ada yg jadi. hehehe

December 11, 2012 at 7:19 PM  


Post a Comment

... Back to the blog?

Since 2012