tuto : post footer
Posted 3/14/11 // 11:34 PM
rasa terlebih rajin lah pulak ? =.= . nevermind . aku nak buat juga tutorial nie sebab nak bantu blog korang jadi MALATOP ! GEBEBUM BABUNG . nak tak ? tak nak ? nak tak ? kalau nak , ikut tutorial nie . :P. jap2 ! first , tahu tak per tu post footer ? tapi yang nie comel and kemas lagi kalau letak . cuba korang pergi kat blog hanafauzann ke mierah ke aku ke . korang tengok bawah post . mesti ada benda comel macam nie kan ? bukan nya nak perasan . T____T . dengki ? jom buat !!!!!!!!!!!



-----------------


1. Pergi Dashboard > Design > Edit HTML

2.Ctrl +F and search code ]]></b:skin>

3. Paste code bawah nie di ATAS ]]></b:skin>


.post-footer {
background:url("URL PIC KORANG") no-repeat scroll left center transparent;
border:1px solid #000000;
color:#000000;
font:georgia;
font-size:14px;
font-weight:bold;
margin:0.75em 0;
padding:27px 10px 18px 100px;
text-transform:lowercase;
}
4. TAMBAHAN! :


URL PIC KORANG : tukar dengan apa yang korang nak! pic tu pastikan kecik!
27px 10px 18px 100px: Korang pandai2 lah
lowercase: lowercase untuk semua huruf kecik, uppercase untuk semua huruf besar dan *lagi satu aku tak tahu :p


5. Tekan PREVIEW and SAVE TEMPLATE terus!


SEKIAN TERIMA KASIH!




Photobucket
3 Comments:
Blogger ♥ Nurulz Sabeeha ♥ said...

thankz :)
dah lama cari tuto nie :)

March 15, 2011 at 12:21 AM  


Blogger beela said...

okeyh :)

March 15, 2011 at 12:25 AM  


Blogger azie .. said...

kat ner na cari pic tuh ?

April 10, 2011 at 12:39 AM  


Post a Comment

... Back to the blog?

Since 2012