tuto : bentuk border dan background belakang tittle post dan sidebar
Posted 4/8/11 // 2:15 AM

taknak beleber manjang . =.= . tutorial nie direquestkan oleh dee dee . sorry lambat . kalau dee dee dah jumpa tutorial nie pon . nevermind. :) . jom start !

--------------------

(1) cari code .sidebar h2 {

(2) dah jumpa ? paste code nie bawah .sidebar h2 {

-moz-border-radius-topleft: 20px;
-moz-border-radius-topright: 20px;
-webkit-border-top-left-radius: 20px;
-webkit-border-top-right-radius: 20px;
border-top-left-radius: 20px;
border-top-right-radius: 20px;
background-color :#FAE5EC;
border-bottom: 3px dotted;
margin: 2em 0 .5em;
padding: 4px 4px;
font-weight: none;
color: #ffffff;
text-align: center;
text-shadow: 4px 4px 6px #F8719E;

code kat atas nie aku dah campurkan dengan text shadow tittle dya dah.. preview dulu baru tekan butan save template yer :)


jaap ! kalau tak jumpa code .sidebar h2 { tu korang ikut tutorial kat bawah nie pulak.

----------------------------

(1) cari code nie h2.date-header {

(2) paste code yang dalam kotak pink tadi bawah dia..

(3) preview dan SAVE !

kalau tak jumpa lagi tu.. aku tak tahu dah.. okey. :D







Photobucket
2 Comments:
Blogger ツTyra ツ said...

tengss !. dh menjdy ;DD horeyyy !

April 8, 2011 at 5:42 AM  


Blogger ツTyra ツ said...

tpy kn knp dea just ade dkt sidebar jea ?

April 8, 2011 at 5:43 AM  


Post a Comment

... Back to the blog?

Since 2012