newbie tuto : susunan gadget dalam blog
Posted 12/13/12 // 10:43 PM

hye dan selamat petang semua warga blogger . susunan gadget dalam blog amat penting , walaupun saya pun masih kurang pengalaman dalam blog ni , saya nak share lah menggunakan pendapat saya. kikiki. okeyyy, jom ikut tutorial ni .


1) gadget yang pertama ( duduk atas sekali ) mestilah 'pengenalan diri / kata-kata aluan'
2) gadget kedua mestilah cbox korang , sebab nanti pengunjung datang senang nak cari cbox . tak payah scroll banyak sangat
3) gadget ketiga ialah butang follow korang , butang follow korang boleh gak letak sebelum cbox . sebab biasa pengunjung datang , benda utama dia cari mesti cbox kan ? kalau butang follow berdekatan senang je dia nak tekan follow
4) gadget keempat letak lah iklan nuffnang korang ke ? tabung-tabung korang lah
5) gadget terakhir ialah mestilah credit . ( kalau ada )

note : gadget tak penting disarankan tak payah letak~ kikiki sebab boleh melambatkan blog korang . itu sahaja , tata
3 Comments:
Blogger wan namikaze said...

Nak cubalah buat mcm ni. Terima kasih kak Nabila sbb kongsi pendapat!!

December 21, 2012 at 8:10 PM  


Blogger wan namikaze said...

Nak cubalah buat mcm ni. Terima kasih kak Nabila sbb kongsi pendapat!!

December 21, 2012 at 8:10 PM  


Blogger creamlovebunny said...

hehe, sama2 :)

December 25, 2012 at 2:29 AM  


Post a Comment

... Back to the blog?

Since 2012