tuto : letak frame di cbox
Posted 12/20/12 // 2:25 AM



hai dan selamat petang , saya sudah habiskan msa saya review blog dan allhamdulilah semua 140 contestant aku dah view . ada 13 blog yang menarik perhatian aku , btw aku review buat kali ketiga untuk 13 blog ini . okey, tutorial ini direquestkan oleh  farhan . hehe, tq sebab bertanya , sebab lama tak update tutorial. 

-------------


pengguna modern -  buka html javascript . dan paste code yang diberikan
pengguna classic - buka template dan paste di tempat korang nak letak

1) copy code ini ya kawan-kawan yang comel

<center><div id="edited" style="width:250px; height:300px; background: url(url image ) no-repeat left top; padding-top:65px; padding-left:0px; position:relative" align="center">letak code cbox korang disini<center><br></div></center> 


2) code cbox korang ubah kepada saiz ini  ( ada dua kan ) 
yang pertama = width="180" height="120"  
yang kedua = width="180" height="110" 

3) url image - letak url frame korang nak . ini ada freebies nya .


 
http://i.imgur.com/fISou.png

http://i.imgur.com/aRz7d.png


http://i.imgur.com/XjGge.png


http://i.imgur.com/sQewp.png

credit untuk frame : fieza



5 Comments:
Blogger farhan irfan said...

THANK YOU! KEJAPNYA BUAT

December 20, 2012 at 2:30 AM  


Blogger farhan irfan said...

N HOPE jadi salah seorang dari 13 tu T.T

December 20, 2012 at 2:32 AM  


Blogger creamlovebunny said...

haha, biasa je..

December 20, 2012 at 2:32 AM  


Blogger farhan irfan said...

Heheh hope salah sorang dari 13 tu kita ^^ hmm

December 20, 2012 at 2:35 AM  


Blogger wan namikaze said...

Terima kasih kak Nabilah!!! Dah lame Wan cari tuto ni.

December 20, 2012 at 5:40 AM  


Post a Comment

... Back to the blog?

Since 2012