ciri2 yg perlu ntuk jadikan blog popular
Posted 12/4/10 // 8:40 PM
salam shemua , yeay yeay ( lakk , dop psl aku neh ) dah ckup 1 bulan 26 hari . hehe , tau tak pe ? xyah tau r .. :) . okayh , semakin hari semakin rajin aku neh nak bag tips kat dak dak bru ber-blog. humm, benda yang aku wi neh pon bkn ntuk newby jer , ntuk aku gak ! hari neh aku nak kongsi tips ciri2 yg prlu ntuk jadikan blog korng popular . hoho !

- ciri yang paling penting yang perlu korng ad ialah ikhlas dlm berblogging . hoho . tak kirala dlm blogwalking ke , klik iklan ke , post entry ke , dan semua msti dilakukn dngn ikhlas . klu blum ikhlas tuh , buat2 ikhlas xperla .. klu korg berblogging scara trpaksa , msti blog korg x jad popular punya . percayeeelah .. :)

- berblogging dengan bhasa mudh dan biasa org pakai ! klu pakai bhasa yg susah difahami plawat akn cpat boring dn sukar ntuk datang smula . klu pelawat berkurg , populariti blog korng decrease . kwkw

- menulis entry yang mmpunyai ilmu pngetahuan atau informasi. walupun korng tulis psl diri sndiri , selitkan sdikit informasi yg mmbntu pmbaca .

- adakan contest atau award :)

keyh tu jer , aku nak kongsi .. klu ada cilap .. sory ! tata


5 Comments:
Blogger Taufiq Rex said...

bgush la awaq ni...ajr sye gak eak...sye bru lgi laa...

December 6, 2010 at 8:51 AM  


Blogger beela said...

@Taufiq Rexhaha.. okeyh

December 6, 2010 at 8:34 PM  


Blogger ♥ cik cRiSpy ♥ said...

please learne me 'bout this contest . ok !

December 7, 2010 at 8:44 AM  


Blogger niesnies ! said...

kat ane blog layout yg comei sikit ?

March 15, 2011 at 12:01 AM  


Blogger beela said...

kat sini http://photobucket.com/images/polka%20dots/#!cpZZ3QQtppZZ36

March 18, 2011 at 1:28 AM  


Post a Comment

... Back to the blog?

Since 2012