tuto : underline sidebar tittle
Posted 3/14/11 // 11:23 PM

tahu tak apa tu ? korang bukak blog hanafauzann and tengok kat sidebar dia :)


yang dotted2 pink tu .. itulah underline sidebar tittle . nampak kemas jugak kalau letak kat blog nieh.. :) . nak buat ? terliur ? jom ikut tutorial nie .

---------------------------------


1. Dashboard > Design > Edit HTML > tick EXPAND WIDGET TEMPLATES
2. Ctrl + F dan cari code:

h2 {
3) cuba tengok anak2 dia , ada tak jumpa perkataan ini ? lebih kurang ?

font-family:"Handwriting",Georgia,Serif;
color: $(widget.title.text.color);

4. Kalau takde code seperti di atas, pandai2 lah korang edit *code tu letak bawah sekali

5.*Code tu ialah:

border-bottom: 2px dotted #000000;
6. Yang warna biru tuh, korang pandai2 lah buat apa yang korang nak.

7. Preview and SAVE TEMPLATE!




Photobucket
Since 2012