'domo' maksudnya ?!
Posted 7/2/11 // 6:18 AM



berita yang kini sudah PANTAS dan LAJU tersebar dan 98% percayakannya. sebab ada orang kata domo tu maksudnya 'air mani' <---- MUKA AKU TENGAH KERUT * dan aku TAK PERCAYAKANNYA ! . disebabkan aku tak percaya aku cuba search 'what does 'domo' meaning' dan ada cakap camni .
"Domo"is a very convenient word (expression),and frequently used by native speakers. Thanks to the ambiguity of this word,(basically it is an adverb meaning "very")this word can be used on various occasions.Such as....When someone gives you a present, you can say "Domo", instead of saying "Thank you".When you step on someone's foot on the train, you can say,"Domo" instead of saying,"I'm sorry."When someone died, you can say to the bereaved family, "Domo" in a low voice, instead of saying, "My deepest condolenses."When you visit someone, you can say "Domo", instead of saying, "Long time no see! How are you doing?"This way, you can save your breath.
----------------
domo is one of those words that carries alot of meaning.
> thank you
> sorry
> excuse me
just to name a few.
It depends on the situation.

Source(s):

10+ years Japanese, BA in Japanese from SFSU, MA in Chinese
--------------
DOMO means "Thank you (Japanese)"
jadi , sesiapa yang dah percaya 'domo' tu "air mani" , berhenti mempercayainya. domo yang comel boleh bagi maksud macam tu ? --" . walaupun benda ni dah ketinggalan ditelan masa <-- ayat BAGUS punya. aku tetap bersuara kerana benda ni SAMA SEKALI TIDAK BENAR . assalamualaikum !~
7 Comments:
Blogger Syahirah Gomez said...

Ya betul tu :>

July 2, 2011 at 7:05 AM  


Blogger Kim Hye Ri said...

haha, thanks setuju :')

July 2, 2011 at 7:40 AM  


Blogger Ain Chan said...

domo arigatou = thank you :)

July 2, 2011 at 8:29 AM  


Blogger cikpuanWani said...

Tapi , cuba bayangkan kaLau kita pergi tempat orang meninggaL , kita cakap domo dekat waris ..
mesti macam .. erk ?
hahhaa :D

July 2, 2011 at 8:43 AM  


Blogger mia.azlin said...

sape la yg mulakan dulu kate domo tu 'air mani' ?? haha kelakar la.. adehhh..

July 2, 2011 at 1:08 PM  


Blogger Solehah_SS97 said...

thankz 4 de info..

July 3, 2011 at 10:14 AM  


Blogger member of black star shooter said...

saya suka la lee gi kwang

July 9, 2011 at 3:10 AM  


Post a Comment

... Back to the blog?

Since 2012