tuto : owner tiada, post berjalan seperti biasa
Posted 1/22/12 // 9:09 PM

okey, korang dah sah pelik TUTORIAL apa benda tu... aku dapat idea ni masa aku nak tidur :p . 

TENTANG TUTO NI : k , contohnya bila korang pergi cuti selama berminggu-minggu, pastu alahai camne blog aku.. tak update update? 

benda ni simple je macam gosok gigi. cuma mungkin ambil masa berjam-jam . k, nak tahu caranya ??! ikut tutorial ni

------

1) bukak new post ( takkan tak tahu kat mana kot?) -.-
2) tekan post options kat bawah labels tu . 
3) nampak post date and time tu ? tekan scheduled at
4) ubah jerlah tarikh tu , ( tarikh korang nak post tu keluar )


benda apa yang berjam-jam ?

= kalau korang nak post tu keluar dengan sendiri selama 3 hari (contohnya)..  korang terpaksalah buat new post (cerita) 3 kali dan ubah jerlah tarikh tu ...

p/s : takde ngerti ? bolok ? ask me ., insyallah i will reply you .:)
Since 2012