untuk PMR candicates
Posted 6/22/12 // 3:07 AM

I hope you always find a reason to smile… <3

assalamualaikummm, hari ni 22 June 2012 bersamaan 2 Syaaban 1433 aku nak share sikit tips-tips yang aku dapat perolehi daripada penceramah/pensyarah untuk calon-calon PMR . Aku pun calon PMR jugak..  sharing is caring , caring is loving

1) Tetapkan waktu belajar dengan lebih sempurna dan teratur

2) kalau sesiapa suka tidur petang , korang digalakkan tidur 15 minit sahaja atau paling maksimum 30 minit.. wuuuu~

3) Jangan makan benda masam-masam kerana ia boleh menjadi pembunuh fokus paling UTAMA

4) Makan makanan yang seimbang dan digalakkan makan nasi cukup-cukup untuk energy je.. sebab kalau makan terlalu banyak boleh buat mengantuk..

5) Cubakan selalu fikir positif 

6) Minum air kosong secukupnya . *bawa air botol ke sekolah* . 

7) Tengok TV dan main komputer istilahnya , digalakkan sekurang-kurangnya sejam sahaja.

8) Buat  solat dhuha,hajat,taubat,fardhu selalu dan lebih afdhal hafaz surah lukman .


Itu sahaja yang aku mampu kongsikan.. mudah-mudahan membantu .. bukan untuk calon Pmr je.. untuk semua pelajar yang tengah belajar sekarang.. yang baik itu datang dari tuhan, yang buruk datang dari diri sendiri . tata~


5 Comments:
Blogger Cik Penguin_Solehah said...

tq untuk tips2 ni.. Sya pun calon PMr 2012 gak ^_^

June 22, 2012 at 12:01 PM  


Blogger creamlovebunny said...

sama-sama :D

June 23, 2012 at 6:16 AM  


Blogger nanakimie said...

gudluck ye pmr t:)

June 27, 2012 at 9:38 AM  


Blogger priya darshini said...

Thanks for the tips.. Saya pun calon Pmr 2012... All the best for ur trial..

July 11, 2012 at 2:47 AM  


Blogger Ain Dzaya said...

nie segala tips nie dipraktikan ke tidak nie?huhuhu..gud luck dgn pmr..tinggal beberapa hari lagi nak merdeka :">

sila turun padang beramai ramai untuk mengekalkan ain dalam terampuk ke-30!

October 6, 2012 at 12:16 AM  


Post a Comment

... Back to the blog?

Since 2012