tuto : colour doodle with photoshop
Posted 12/8/12 // 8:06 AM


hye and good night everyone . kebiasaannya para doodle pakai SAI untuk colour doodle diorang . tapi aku tak pakai tu, pakai photoshop.. rasanya guna photoshop lagi cepat dan mudah sebab tak akan ada 'kemalangan' ketika mewarna. 


1) buka lah photoshop korang tu dan open gambar yang ingin diwarnakan 


                                               2) tekan magic wand tool


3) pahtu click bahagian yang korang nak warna (nanti keluar belang2 bergerak keliling tu )


4) then , klik brush tool ( pilih warna ) dan warnakan saja kawasan yang keliling bergerak tu


5) siap~ cepat dan mudah kan ?

Since 2012